Concealer: 5 συνηθισμένα λάθη και πώς να τα διορθώσεις

Scroll down to content

Ίσως το μοναδικό προϊόν μακιγιάζ που έχει την ικανότητα να σε μεταμορφώνει χωρίς κανείς να ξέρει ότι το φοράς. Είτε επιλέξεις no-makeup look, είτε glamorous βραδινό μακιγιάζ, το concealer είναι εκεί για να κρύψει ατέλειες, να φωτίσει το πρόσωπο σου και να δημιουργήσει -με λίγα λόγια- έναν τέλειο καμβά.

Προσοχή όμως! Όσο καλό μπορεί να ακούγεται, τόσο εύκολα μπορεί να γυρίσει σαν μπούμερανγκ που θα δώσει αρνητικό εφέ στο μακιγιάζ σου. Δώσε βάση στα παρακάτω 5 σημάδια που δείχνουν ότι κάτι πρέπει να διορθώσεις στο concealer σου και μάθε τι είναι αυτό το κάτι που σε χωρίζει από το απόλυτα λαμπερό look:

“Οι μαύροι κύκλοι δείχνουν πιο έντονοι μετά την εφαρμογή concealer”

Για να σβήσεις τις ανεπιθύμητες σκιάσεις, πρέπει αρχικά, να παρατηρήσεις την απόχρωση της επιδερμίδας σου στα συγκεκριμένα σημεία και σε φυσικό φως. Έτσι θα καταλάβεις ποιος τόνος concealer θα τις σβήσει αποτελεσματικά χωρίς να τις “γκριζάρει”. Για παράδειγμα, τα concealer με κίτρινο υποτόνο φωτίζουν με φυσικότητα την περιοχή, ενώ η εφαρμογή ενός ροδακινί κορέκτορα πριν από ένα ανοιχτόχρωμο concealer κατά δύο τόνους από την υπόλοιπη επιδερμίδα, εξαφανίζει τους σκούρους γκρι και μπλε κύκλους.

“To concealer στέκεται στις λεπτές γραμμές μου”

Πριν απλώσεις το concealer σκέψου τον φυσικό φωτισμό στον οποίο θα κυκλοφορήσεις και τις πολλές ώρες που ενδέχεται να κρατήσεις το μακιγιάζ σου μέσα στην ημέρα. Απλώνοντας μικρή ποσότητα προϊόντος και δουλεύοντας την σταδιακά, εξασφαλίζεις το σωστό εφέ κάλυψης αποφεύγοντας την “cakey” υφή και την ενίσχυση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών και της ξηρότητας στη περιοχή.

“Τα μάτια μου δείχνουν πιο στενά”

Η ακρίβεια στην εφαρμογή του concealer είναι μεν ένα θετικό, αλλά χρειάζεται μέτρο. Εάν απλώσεις το concealer πολύ κοντά στη βάση των βλεφαρίδων -είτε των πάνω είτε τον κάτω- τα μάτια σου θα δείξουν αυτόματα μικρότερα αφού η φυσική σκίαση (που μεγαλώνει το πλαίσιο του βλέμματος σου) θα έχει εξαφανιστεί. Επιπλέον, με αυτό τον τρόπο θα έχεις δημιουργήσει ένα ψεύτικο αποτέλεσμα που θα σε οδηγήσει στην εφαρμογή βαρύτερου eye makeup look στην προσπάθεια να το εξισορροπήσεις.

“Νιώθω ότι χρειάζομαι πολύ μεγάλη ποσότητα concealer για να δείξω φρέσκια”

Το μυστικό των makeup artists για να δείχνεις ξεκούραστη και λαμπερή -ακόμα και με μηδενική ποσότητα foundation στο πρόσωπο σου- είναι η στρατηγική τοποθέτηση concealer στην εσωτερική και εξωτερική γωνία των ματιών σου, σε ανοδική κλίση με ένα πινελάκι. Αυτή και μόνο η κίνηση αρκεί για να ανασηκώσει τα χαρακτηριστικά σου και μάλιστα εάν γίνει προτού απλώσεις το concealer στην περιοχή κάτω από τα μάτια, μειώνει δραματικά την ποσότητα που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις στη συνέχεια.

“Το concealer μου εξαφανίζεται/μετακινείται μετά από κάποιες ώρες”

Τα concealer θεωρούνται θαυματουργά, αλλά προκειμένου να αποδώσουν στο μέγιστο βαθμό θέλουν μια μικρή βοήθεια κι από εσένα. Αυτή η βοήθεια ονομάζεται setting. Αφού απλώσεις το concealer σου, πέρασε μια μικρή ποσότητα πούδρας κάτω από τα μάτια σου, ίσα-ίσα για να εξασφαλίσεις ότι το προϊόν δε θα μετακινηθεί καθόλου.

Κι αν αφού έμαθες την θεωρία, θέλεις να περάσεις και στην πράξη, ακολουθεί σύντομα post με τα top concealer της αγοράς!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: