Το Pantone χρώμα του 2020: Βάλτο στο μακιγιάζ σου

Scroll down to content

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, το Ινστιτούτο Χρωμάτων Pantone ανακοινώνει το πρωταγωνιστικό χρώμα του προσεχούς έτους.

Σύμφωνα με την Pantone, το «Classic Blue», το μπλε της «ηρεμίας, της αρμονίας, της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης» είναι το κυρίαρχο χρώμα για το 2020 το οποίο θα συναντήσουμε σε κάθε έκφανση της διακόσμησης και της αισθητικής γενικότερα. Διακρίνεται για την αριστοκρατία, την πολυτέλεια και την αίσθηση αποτοξίνωσης που αποπνέει.

Η Pantone ιδρύθηκε στα μέσα του 20ου αιώνα όντας αρχικά εκτυπωτική εταιρεία που παρήγαγε χρωματολογία για -εκτός των άλλων- εταιρείες καλλυντικών. Το 1963 κυκλοφόρησε τον πρώτο χρωματικό οδηγό της αφού είχε επινοήσει την δημιουργίας ενός οικουμενικού συστήματος χρωμάτων όπου κάθε χρώμα θα αποτελείται από έναν ακριβή συνδυασμό βασικών μελανιών και κάθε σύνθεση θα ταυτοποιείται από έναν αριθμό.

Το κυρίαρχο χρώμα κάθε χρονιάς αποφασίζεται από μία ομάδα οκτώ με δώδεκα σημαντικών αναλυτών τάσεων και μία ανώνυμη ομάδα διεθνών ειδικών χρώματος που εργάζονται στην παραγωγή προϊόντων ή τη μόδα. Συνεδριάζουν δύο φορές τον χρόνο προκειμένου να μιλήσουν για τα χρώματα που φαίνεται να αποκτούν δημοφιλία και να επιλεγεί εν τέλει ένα αφηρημένο θέμα με βάση το οποίο ο καθένας θα συντάξει τις δικές του χρωματικές προβλέψεις συμπεριλαμβανομένων των εικόνων από τις οποίες άντλησε έμνπνευση.

Εμείς ξεχωρίσαμε τα makeup products που θα σε βοηθήσουν να εντάξεις το φετινό Pantone μπλε χρώμα στο μακιγιάζ σου:


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: