Αλήθεια ή ψέμα: Πρέπει να αφήνω τα νύχια μου να “ξεκουραστούν”;

Scroll down to content

Από την Νίκη Φωτακοπούλου, Nail Artist at Ν.F nail (FacebookInstagram)

Πολλές συνηθίζετε να ρωτάτε εάν πρέπει να αφαιρέσετε το υλικό για να μπορέσουν τα νύχια σας να αναπνεύσουν/να πάρουν λίγο αέρα/ να ξεκουραστούν χωρίς αυτό.

Ήρθε η ώρα να καταρριψουμε τον μύθο αυτό! Τα νύχια μας ΔΕΝ αναπνέουν!

Τα νύχια αποτελούνται από πολυάριθμα νεκρά κύτταρα (γι αυτό και δεν πονάμε κατά το κόψιμο αυτών). Όλα τα απαραίτητα συστατικά και το οξυγόνο που χρειάζονται προκειμένου να δημιουργηθεί το νύχι, προέρχονται από την κυκλοφορία του αίματος κάτω από τη φυσική πλάκα του νυχιού και όχι από τον “έξω” κόσμο.

Οι τεχνικές εργασίες αυτές καθ’ αυτές (ημιμόνιμο, τζελ ή ακρυλικό), δεν βλάπτουν την ονυχιαία πλάκα, πάντα βέβαια με την προϋπόθεση να προσέξουμε να γίνει σωστά η εφαρμογή και η αφαίρεση τους.

Γι αυτό όταν χρειαζεται να αφαιρέσουμε υλικά τεχνητών νυχιών, απευθυνόμαστε πάντα στον τεχνίτη ή την τεχνήτρια που μας τα εφάρμοσε.

Ένα νύχι που έχει επάνω του τεχνητά υλικά, έχει το πλεονέκτημα ότι δεν σπάει, μπορεί να απορροφήσει καλυτερα τους κραδασμούς και δεν δέχεται τις ίδιες φθορές που θα δεχόταν από την καθημερινή χρήση.

Το να αφαιρέσουμε το ημιμόνιμο για μια εβδομάδα μέχρι το επόμενο μανικιούρ δεν βοηθά σε τίποτα το νύχι μας και σίγουρα δεν το κάνει πιο δυνατό. Αν θέλουμε να κάνουμε τα νύχια μας πιο ανθεκτικά, μια καλή λύση είναι η εφαρμογή μιας αποτελεσματικής θεραπείας.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: