4 λόγοι που η γυμναστική μπορεί να αντικαταστήσει την beauty routine σου!

Scroll down to content

Όσο και να βασιζόμαστε σε ένα όμορφο μακιγιάζ προκειμένου να αναδείξουμε το πρόσωπο μας, δεν είναι μυστικό ότι ο τρόπος ζωής είναι αυτό που συμβάλλει καθοριστικά σε αυτό που εκπέμπουμε.

Η ‘χρυσή τριάδα’ του υγιεινού τρόπου ζωής περιλαμβάνει την ισορροπημένη διατροφή, το άφθονο νερό και την συχνή σωματική άσκηση. Δες το παρόν άρθρο σαν ένα ακόμα alert, που θέλει να σε ωθήσει να δώσεις την βαρύτητα που χρειάζεται ο τρίτος παράγοντας, αυτός της γυμναστικής, όσον αφορά την επίδραση του στη εμφάνιση μας.

Έτσι, για να μη παραμελείς τις προπονήσεις σου, τέσσερα beauty προϊόντα καθημερινής χρήσης συνδέονται με μία -αντίστοιχη- ευεργετική επίδραση της γυμναστικής στο δέρμα σου!

Για παράδειγμα, τονίζεται ότι αντί να χρησιμοποιείς serum, μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα στο δέρμα σου -χωρίς μάλιστα να το επιβαρύνεις με χημικά και ανέξοδα- με την βοήθεια της συστηματικής άσκησης.

Σαν μάσκα καθαρισμού

Η εφίδρωση κατά την γυμναστική, είναι το κλειδί για την αποβολή των τοξινών και τον καθαρισμό των πόρων του δέρματος. Όσο περισσότερο ιδρώσεις δηλαδή, τόσο πιο ‘ελεύθερα’ θα αναπνέει η επιδερμίδα σου, δεν θα ‘μπλοκάρει’ και τα σπυράκια θα αποτελούν σπάνιο φαινόμενο.

Σαν τονωτική λοσιόν

Η γυμναστική φωτίζει και τονώνει την επιδερμίδα γιατί αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, παρέχοντας στο δέρμα (και στα όργανα) την ποσότητα νερού και θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται για να δείχνει πιο ζωντανό και σφριγηλό.

Σαν serum

Η κατανάλωση ζάχαρης και υδατανθράκων βλάπτουν -εκτός των άλλων- και την υγεία του δέρματος, μειώνοντας το κολλαγόνο και την ελαστίνη του και προκαλώντας χαλάρωση και εμφάνιση ρυτίδων. Η γυμναστική σε βοηθά να απαλείψεις αυτές τις βλάβες, καθώς μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Σαν μάσκα ύπνου

Όταν το στρες και η ένταση φεύγουν, οι φλεγμωνές και η πρόωρη γήρανση πάνε ακόμα πιο μακριά! Μετά την γυμναστική, τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα πέφτουν κατακόρυφα, κάτι που ευθύνεται για την χαλάρωση που νιώθεις μετά την άσκηση και που οδηγεί, επίσης, τα κύτταρα του προσώπου σου να ασκήσουν όλες τις λειτουργίες τους με απόλυτη επιτυχία!

Ειδικά αυτό το διάστημα που λόγω συνθηκών περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο σπίτι σε ακινησία, κρίνεται απαραίτητη η άσκηση, έστω μισή ώρα σε καθημερινή βάση. Στο διαδίκτυο υπάρχει διαθέσιμη πληθώρα προπονήσεων δωρεάν, που δεν απαιτούν ούτε καν στρώμα σαν προϋπόθεση για να τις αρχίσεις!

Λοιπόν, μη μου πεις ότι υπάρχει δικαιολογία?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: