Ο τροχός των χρωμάτων: Μάθε τους μυστικούς κανόνες των makeup artist

Scroll down to content

Πέρυσι τέτοια εποχή, είχαμε, ίήδη αρχίσει τις ανοιξιάτικες αγορές μας και βάζαμε χρώμα στη γκαρνταρόμπα και στο μπουντουάρ μας. Όμως φέτος, η πανδημία του κορονοιού έκλεισε τα μαγαζιά, ενώ πολλά e-shop υπολειτουργούν. Το pause που γίνεται στις αγορές μας, έχει και την θετική του πλευρά, καθώς έτσι έχουμε περισσότερο χρόνο για αξιολόγηση της χρησιμότητας των προϊόντων που είχες βάλει στο μάτι.

Σαν αποτέλεσμα, μειώνονται οι σπατάλες, ενώ δεν υπερφορτώνουμε την συλλογή μας με -πιθανόν- άχρηστα προιόνα και αναγκαζόμαστε -υπό μια έννοια- να γίνουμε πιο ευρηματικές με το μακιγιάζ μας.

Μιλώντας για ευρηματικότητα, αναφερόμαστε στην ευκαιρία για ‘πειραματισμό’ με το μακιγιάζ και στην αναθεώρηση του τι μας πηγαίνει και τι όχι μέσα από makeup δοκιμές. Επιπλέον, μπορούμε να αξιοποιήσουμε προϊόντα που ήδη έχουμε με νέους τρόπους και αναμειγνύοντας χρώματα και υφές να καλύψουμε την συλλογή μας σε κενά προϊόντων.

Αυτό που θα σε βοηθήσει στην πετυχημένη ανάμειξη χρωμάτων είναι το Color Wheel, ή αλλιώς ο τροχός των χρωμάτων, που δημιουργήθηκε τον 17ο αιώνα και ακολουθείται πειστά όχι μόνο από μακιγιέρ αλλά και από ζωγράφους και από κάθε είδους καλλιτέχνες. Μόλις μάθεις πώς να τον “διαβάζεις”, τότε καμία απόχρωση δεν θα λείπει από τις παλέτες σου!

Διάβασε εδώ πώς εφαρμόζονται οι βασικές αρχές του Color Wheel στο μακιγιάζ και ξεκίνα να παίζεις με τα χρώματα!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: