Πώς να αφαιρέσεις το ημιμόνιμο και τα τεχνητά νύχια στο σπίτι

Scroll down to content

Από την Νίκη Φωτακοπούλου, Nail Artist at Ν.F nail (FacebookInstagram)

Ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργείου υγείας… Mένουμε σπίτι. Αν σε προβληματίζει ότι δεν πρόλαβες να κάνεις αφαίρεση του ημιμόνιμου ή των τεχνητών νυχιών πριν κλείσουν όλα τα κέντρα αισθητικής και περιποίησης άκρων, σου έχω τη λύση!

Ναι, μπορείς και μόνη σου να αφαιρέσεις τα τεχνητά υλικά από τα νύχια σου! Αυτό βέβαια ισχύει σε έκτακτες περιπτώσεις, καθώς η αφαίρεση που γίνεται από επαγγελματίες με τρόπο ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή φθορά στο φυσικό σου νύχι, δεν μπορεί να αντικατασταθεί.

Αφαίρεση με ασετόν

Η πρώτη λύση -και η πιο εύκολη- είναι να βουτήξεις τα χέρια σου σε ένα μπολ με καθαρό ασετόν, αφού πρώτα αφαιρέσεις το top coat με μία μαλακή λίμα. Αφού τα αφήσεις περίπου 20 λεπτά, τα βγάζεις από το ασετόν και αρχίζεις να σπρώχνεις ελαφρά το υλικό ώστε να αφαιρεθεί εντελώς από την επιφάνεια του νυχιού.

Συνεχίζεις αφαιρώντας τα τελευταία υπολείμματα με ένα μαλακό μπάφερ ή μια πολύ μαλακή λιμα για φυσικό νύχι 180-240 grit. Μία ακόμη συμβουλή είναι να ενυδατώσεις πολύ καλά τα χέρια σου μετά την αφαίρεση με μία extra ενυδατική κρέμα ή ακόμα και κεραλοιφή, καθώς το ασετόν είναι ισχυρό αφυδατικο.

Αφαίρεση με λίμα

Ενας άλλος τρόπος αφαίρεσης είναι αποκλειστικά με λίμα, χωρίς τη χρήση χημικών. Ξεκινώντας κονταίνουμε το ελεύθερο άκρο με ένα νυχοκόπτη ή ακόμα και με την ίδια τη λίμα, έως το επιθυμητό μήκος. Κατόπιν λιμάρουμε την επιφάνεια του νυχιού ώστε να φύγει αρχικά το top coat, εν συνεχεία το χρώμα και τέλος η βάση (είτε βάση ημιμόνιμου, είτε rubber base, είτε gel-ακρυλικό). Σίγουρα είναι πιο χρονοβόρα αφαίρεση απ’ αυτή με ασετόν, όμως αν το κάνετε με προσοχή είναι πολύ πιο ασφαλές για το δέρμα και για τα νύχια!

Μία λίμα με 150 grit σε αυτήν την περίπτωση είναι ιδανική για πιο γρήγορη αφαίρεση, ωστόσο όσο πλησιάζετε προς το φυσικό νύχι καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μία πιο μαλακή λίμα (150-240 grit όπως ανέφερα πιο πάνω) ή ακόμα και ένα buffer.

Tip! Καλή ενυδάτωση και ένα αμυγδαλέλαιο πλούσιο σε ενυδατικά στοιχεία, συνιστάται και στις δύο περιπτώσεις.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνείτε και στα προσωπικά μου social που αναφέρονται στην αρχή του άρθρου, και ελπίζω να είμαστε σύντομα ξανά μαζί με υπέροχες δημιουργίες!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: