Όλα τα beauty brands που κυκλοφόρησαν οι celebrities μέσα στο 2020!

Scroll down to content

Follow So Sof on Facebook and Instagram!

Μετά το μεγάλο “μπαμ” που έκανε η εμφάνιση του makeup brand της Rihanna -Fenty Beauty- to 2017, η είσοδος διασήμων στον χώρο της βιομηχανίας της ομορφιάς έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας!

Η αλήθεια είναι ότι το YouTube και τα Social Media έχουν φέρει το makeup community στο επίκεντρο της ασχολίας των νέων που -εκτός των άλλων- αποτελούν το βασικό target group των celebrities και στο οποίο ‘στοχεύουν’ μέσω των -ήδη popular- profile τους στα social media.

Βέβαια το λανσάρισμα προιόντων με διάσημη υπογραφή δεν είναι ένα νέο φαινόμενο. Από τις εποχές του παλιού σινεμά, καθώς και στα πιο κοντινά σε εμάς 90s και 00s, γνωστοί ηθοποιοί και τραγουδιστές κυκλοφορούσαν αρώματα, κραγιόν και άλλα essentials με το όνομα τους. Αυτό που έχει διαφοροποιηθεί πλέον, είναι η προσέγγιση τους στο -ομολογουμένως- πολύ πιο ενημερωμένο και απαιτητικό κοινό του σήμερα.

Το γνωστό ως “Fenty effect“, δηλαδή η επίδραση της απόφασης της Fenty Beauty να κυκλοφορήσει το foundation της σε 50 αποχρώσεις ώστε να απεθύνεται σε όλες τις φυλές χωρίς διακρίσεις, εκτός από την υψηλή δημοτικότητα που έφερε στο brand της Rihanna, ανέβασε τον πήχη ως προς την ανάγκη για inclusivity στο beauty industry.

Κάπως έτσι, οι εταιρείες καλλυντικών που λανσάρουν οι celebrities τα τελευταία χρόνια, διαθέτουν προσεγμένο image και συνήθως μαζί με τα προιόντα τους, προωθούν κοινωνικές αξίες και μηνύματα.

Μέσα στο 2020 ξεχώρισαν 7 beauty brands με CEOs γνωστές προσωπικότητες του τραγουδιού, του κινηματογράφου, του αθλητισμού και του YouTube. Τσέκαρε το slideshow που ακολουθεί:

Στα σκαριά για λανσάρισμα μέσα στο 2021 τα beauty brands της Jennifer Lopez και του James Charles, και σίγουρα αναμένονται και άλλα πολλά για τα οποία θα σε κρατάμε ενήμερη!

Για εσένα πόσο ρόλο παίζει αν μια εταιρεία είναι celebrity-owned ή όχι;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: